Training profs (SKJ – 24.5 pnt)

Training:

Mensenhandel en hulpverlening aan slachtoffers

(SKJ geregistreerd onder: ‘Hulpverlenen aan (vermoedelijke) slachtoffers van mensenhandel.’)

 

Mensenhandel is een zeer ernstig misdrijf met vaak traumatische gevolgen voor het slachtoffer: een vorm van criminaliteit die vaak onopgemerkt blijft als er geen gerichte aandacht voor is. Om het aantal slachtoffers van mensenhandel terug te dringen is o.a. inzet nodig op preventie, signalering en ondersteuning van slachtoffers. Dit leer je door deze SKJ geaccrediteerde training.

Criminele uitbuiting en arbeidsuitbuiting staan nog onvoldoende op de kaart. Ook blijven bepaalde groepen nog uit beeld. Een goed voorbeeld hiervan zijn mannelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting. Alleen kennis over deze vormen van criminaliteit en over wat de gevolgen (kunnen) zijn voor slachtoffers kan voorkomen dat verschillende uitingsvormen en slachtofferschap verder toenemen.

Een slachtoffer van mensenhandel is vaak afhankelijk van mensen in zijn of haar omgeving om uit de uitbuitingssituatie te kunnen komen. Het ondersteunen van een slachtoffer begint bij een goede signalering. Vervolgens is het belangrijk dat slachtoffers ook gemeld worden, zodat zij de juiste hulp en ondersteuning kunnen krijgen.

Deze door ons expertiseteam ontwikkelde training geeft elke professional de broodnodige basiskennis over mensenhandel, leert je signalen te herkennen, geeft je praktische handvatten en leert je, door contact tijdens de training met een ervaringsdeskundige, hoe je om moet gaan met een (vermoedelijk) slachtoffer.

Data en locatie
De training duurt 3 dagen en wordt in het najaar van 2021 gegeven op de volgende data: 1 november, 8 november en 15 november. 
In het voorjaar van 2022 wordt de training opnieuw gegeven. De locatie zal t.z.t. bekend worden gemaakt.
Al interesse in deze training? Mail ons en je ontvangt als eerste de nieuwe trainingsdata.

Kosten
Kosten bedragen € 660,50 P.P. excl. BTW, incl. studiematerialen, lunch, een hapje + drankje en locatie.

VRAAG NAAR ONZE INCOMPANY MOGELIJKHEDEN!

Aanmelden
Aanmelden doe je door onderstaand formulier in te vullen:

(* = verplicht veld)

Met vragen of voor meer informatie over de training kun je mailen naar zorgcoordinatie-MP@lumenswerkt.nl