Webinar

Webinar: Jongens met een LvB en (vermoedelijk) slachtofferschap

“Seksuele uitbuiting bij jongens met een LVB of zwakbegaafdheid.” 

Een weinig besproken onderwerp, maar met grote gevolgen voor de slachtoffers, wat bleek uit ons afstudeeronderzoek. Zou jij de signalen van seksuele uitbuiting herkennen of weten welke factoren risico verhogend of juist beschermend werken bij deze doelgroep?

In onze webinar “Jongens, laten we er over praten.” staan wij hierbij stil en informeren wij professionals en anderen over seksuele uitbuiting bij deze kwetsbare doelgroep aan de hand van de bevindingen van ons afstudeeronderzoek. Een webinar waarbij we niet kijken naar jongens als daders, maar naar de jongens die net zo goed als meiden slachtoffer kunnen worden.  

Voorlichtingsfilm: Seksuele uitbuiting van mannen.
In het webinar worden fragmenten getoond uit de voorlichtingsfilm. Deze voorlichtingsfilm is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met verschillende andere organisaties.
Deze film is voor alle professionals opvraagbaar via onderstaande knop.

Toestemming: Zo simpel als thee

Fonds Slachtofferhulp heeft in samenwerking met andere partijen deze uitleg gemaakt.
Op een korte, humoristische en heldere manier wordt uitgelegd waarom toestemming zo belangrijk is.
Tijdens de No Shhhame trainingen wordt dit filmpje meermaals gebruikt.

Toestemming, Simpel als thee
Copyright ©2015 Emmeline May and Blue Seat Studios Nederlandse bewerking mogelijk gemaakt door Fonds Slachtofferhulp op initiatief van Iva Bicanic (landelijk coördinator Centrum Seksueel Geweld / hoofd Landelijk Psychotraumacentrum UMC Utrecht) en Sander van Arum (voormalig hoofd behandelzaken forensische GGz de Waag Nederland) en staat symbool voor een goede samenwerking van slachtoffer- en plegerzorg.